Linde bij de Mispelhoef
Linde bij de Mispelhoef

Ik ben verhalenvanger, podcastmaker, schrijver en trouwambtenaar. Ik houd van persoonlijke verhalen waar alles in benoemd mag worden. Verhalen met hoogte- en dieptepunten. Verhalen over echte mensen dus. Ik heb vijf boeken geschreven, in 2011 het kinderboek Gina en de rode vogel, in 2014 Moeders & Dochters, in 2018 Een reis over de wereld in 9 verhalen, en in 2020 Koken met je hart, soepen uit ons thuisland en mijn tweede kinderboek De verlegen vis Ferdinand. Moeders & Dochters schreef ik om de onverwachte dood van mijn moeder te verwerken. Dat opschrijven en op zoek gaan naar de verhalen van andere moeders en dochters heeft me enorm geholpen. Het schrijven werkte helend voor me, en ook voor de vrouwen die ik interviewde.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, ontelbare theatervoorstellingen, dansperformances, muziek en onverwachte ontmoetingen met mensen die op mijn pad komen. Ineens word ik dan diep geraakt en dat levert een schrijfflow op en zomaar drie gedichten. In 2017 en in 2020 werd ik genomineerd voor Stadsdichter van Eindhoven. Ik werd tweemaal tweede en dat heeft me nog meer gestimuleerd om vooral te blijven schrijven. Over hoogte- en dieptepunten, over de liefde, het leven en de dood. Over wat me verwondert en me raakt.

Ik nodig je uit om helemaal jezelf te zijn zodat ik je kan leren kennen zoals je bent.

Ik nodig je uit om helemaal jezelf te zijn zodat ik je kan leren kennen zoals je bent. Elk moment verdient een verhaal. Ik duik erin en laat de woorden stromen. Ik maak ze speciaal voor jullie en altijd met hart en ziel.

Bekijk hier de tv-uitzending Rozengeur en Maneschijn die ik maakte over een echtpaar met een wel heel bijzonder liefdesverhaal:

Linde is the host, saying something. In the center are the bride and groom laughing.
Kelsey en haar lief en Linde
Linde is the host, saying something with the bride and groom sitting and listening.
Linde is the host, announcing something. Her right hand extended forward. The bride and groom stood on the left and right of her.
Linde is the host, saying something. Married couple sitting and listening.
Linde stood for a photo together with the bride and groom. Behind them is a white tent and a garden.
tie the knot
The bride and groom walked out the door to people congratulation them.

ONTMOET MIJ

Ik luister graag naar jullie verhaal en maak daar een passend verhaal of ceremonie bij.

info@lindetenbroek.nl

SOCIAL